Vize Almanın En Hızlı Yolu...
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
  • Atatürk Caddesi 1.Kordon
    No: 336 / 4 - Alsancak - Konak / İZMİR
  • 0(232) 7000 400
  • info@vizehizmet.com
  • P.tesi - C.tesi: 09:00 - 18:00
    Pazar: Kapalıyız
Rusya'da Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Şehir

Rusya'da Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Şehir

Dünyanın yüzölçümü en büyük ülkesi Rusya’nın tarihi milattan önceki yıllara dayanır. 1990 öncesinde SSCB adı altında çevresinde birçok ülkeyle birleşik olan Rusya, 1991 yılında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin dağılması ile birlikte Rusya Federasyonu ismini almıştır. Rusya çok büyük bir yüzölçümüne sahip olduğu için ülke içerisinde çok sayıda bölge ve şehir bulunmaktadır. Ancak Rusya’da mutlaka görülmesi gereken 5 şehir hangileridir diye sorarsanız; Moskova, St. Petersburg, Krasnodar, Soçi ve Kaliningrad diyebiliriz. Size yazımızda bu şehirleri ve Türkiye’den Rusya’ya nasıl ulaşım sağlanabilir, Rusya’ya vize var mı, Rusya vize işlemleri nasıl yapılır gibi sorularınızın yanıtlarını anlatmaya çalışacağız.

Başkent Moskova, yıllar boyu Rusya’da önemli bir role sahip olmuştur. Aslında çok büyük ve dağınık şekilde kurulmuş olan Moskova’yı gezmek biraz yorucu. Bu anlamda aynı alanda gezilecek yer açısından çok fazla seçenek yok. Kremlin Sarayı gezilip görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Şehrin merkezi Tverskaya Caddesi görülmesi gereken yerlerden birisi. Bunun dışında Maxim Gorki Parkı’nı mutlaka görmeli ve Novodeviçi Mezarlığı’nda bulunan büyük şair ve yazarımız Nazım Hikmet’in mezarına mutlaka uğramalısınız. Gitmeden çiçek alabilirsiniz. Rusya’yı sembolize eden fotoğraflarda sıkça Kremlin Sarayı zannedilen, meşhur kubbeleri olan katedral ise Aziz Vasil Katedrali’dir. Burası Kızıl Meydan’ın güneyinde bulunmaktadır. Kızıl Meydan ise Moskova’nın en kıymetli ve en sembol yeridir diyebiliriz. Kızıl Meydan’ın içerisinde Lenin’in mozolesi de bulunmaktadır. Moskova’ya tepeden bakabileceğiniz ve bol bol fotoğraf çekebileceğiniz şehrin en yüksek tepesi ise Sparrow Hilss’tir. Burası aynı zamanda serçe tepesi olarak bilinmektedir. Bunlar dışında Bolshoi Tiyatrosu, Ostankino Kulesi, uzay meraklıları için Kozmonotluk Müzesi, edebiyat meraklıları için önemli Rus şair Alexander Puşkin’in isminin verildiği bir güzel sanatlar müzesi olan Puşkin Müzesi, sanatseverler için ise Tretyakov Devlet Galerisi’ni görebilirsiniz. Moskova gece hayatı ise mekan ve müziklerin kalitesi ile beklenilenin üzerinde bir keyif yaşatmaktadır. Moskova’ya Türk Hava Yolları, Pegasus, Aeroflot gibi birçok havayolu aracılığı ile Türkiye’de İstanbul ve Ankara’dan günde 6-7 adet direkt uçuş seçeneği bulunmaktadır. Moskova’da üç tane havalimanı bulunmaktadır ve farklı havayolu seçenekleri ile hangi havalimanına tercih ederseniz uçuş bulabilirsiniz. Bu havalimanları Vnukovo, Domodedovo ve Sheremetyevo’dur.

Baltık Denizi’nin kıyısında kurulmuş, kanallar şehri St. Petersburg Rusya’nın en büyük ikinci şehridir. St. Petersburg bir çok kişi tarafından Leningrad olarak da bilinen bir şehirdir, zaten birkaç defa ismi değişen bu güzel şehir uzun yıllar bu ismi kullanmıştır. Şehrin ana caddesi Nevski Bulvarı’dır. Bulvar üzerinde şehrin en büyük katedrallerinden birisi Kazan Katedrali bulunuyor. Katedrale yakın konumda bulunan Kanlı Kilise de ilginç yapılardan biri, mutlaka görmelisiniz. Griboyedov Kanalı, Mihailovski Bahçesi, Saray Meydanı, Kış Sarayı, Ermitaj Müzesi bu çevrede görülebilecek en güzel yerler. Özellikle Ermitaj Müzesi’ne müze sevmeyenler bile bayılacaktır, mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Aziz İshak Katedrali St. Petersburg’un en büyük Ortodoks katedralidir. Kiliseler aynı zamanda müze olarak sergilendiği için hemen hemen hepsine giriş ücret karşılığıdır. Çaykovski’nin bestelediği Kuğu Gölü gibi şaheserlerin ilk defa sergilendiği Mariinski Tiyatrosu 1860 yılından bu yana faaliyet gösteren bir yapıdır. Son olarak St. Petersburg’ta Dostoyevski müzesini mutlaka görmelisiniz. Burası aynı zamanda Dostoyevski’nin uzun yıllar yaşadığı binadır, ölümünden sonra müzeye dönüştürülmüştür. Dostoyevski romanlarının çoğunun geçtiği St. Petersburg bir kere görmekle yetinmek istemeyeceğiniz, kendinizi bir hikayenin içerisinde gibi hissedeceğiniz, büyüleyici bir şehirdir. Bu rüya şehrine THY’nin her gün düzenlediği İstanbul-St. Peterburg uçuşları ile istediğiniz zaman gelebilirsiniz. Haziran ayında gidecek olursanız Beyaz Geceler’e denk getirmeye çalışın, güneşin 3 gün neredeyse batmadığı bu nedenle Beyaz Geceler olarak adlandırılan özel dönemlerde şehirde eğlence bitmek bilmiyor.

Karadeniz ile Azak Denizi arasında yer alan Krasnodar ise kültürel ve sanatsal güzelliklerin bir bütünü gibidir. Kızıl Cadde diğer adıyla Red Street Krasnodar’ın alışveriş ve eğlence merkezlerinin bulunduğu en hareketli caddesidir. Bunun dışında Krasnodar’da Safari Parkı, The Solnechny Ostrov Parkı, Büyük Katerina Heykeli, Botanik Parkı, Kazak Anıtı, Krasnodar Sanat Müzesi, Yürüyen Köpek Anıtı, Askeri Donanım Müzesi, Alexander Nevski Katedrali, Devlet Tiyatrosu, Hiperboloid Kulesi, Kazak Müzesi gibi yerler görülebilecek kültürel güzelliklerdendir. Ayrıca şehirde bulunan Zafer Kemeri Paris’te bulunan Arc De Triomphe yapısını anımsatmaktadır, mutlaka görmelisiniz. Krasnodar şehrine Pegasus Havayolu’nun Sabiha Gökçen çıkışlı direkt seferleri ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Soçi geniş ormanlık alanları ve denizi ile yeşil ile maviyi buluşturan tabiat harikası bir şehirdir. Rusya’nın tatil bölgelerinden birisidir. Soçi’de görebileceğiniz yerler Agura Şelalesi, Ahun Dağı, dünyanın en uzun yaya köprüsü olma özelliği taşıyan Skybridge, Ritsa Gölü, St. Michael Kilisesi, yunusları seyredebileceğiniz gösteri merkezi Dolphinarium, Sanat Müzesi, kayak merkezi Krasnaya Polyana, Arboretum görülebilecek güzelliklerin başında gelirler.

Baltık Denizi’nde yer alan Kaliningrad Polonya ve Litvanya arasında kalır ve Rusya’ya ait Avrupa topraklarındaki tek yerleşim yeridir. Zamanında Almanya Doğu Prusya’nın da başkentliğini yapmış önemli ve tarihi bir şehirdir. Immanuel Kant’ın mezarı da bu şehirde bulunmaktadır. Kehribar Müzesi, Bunker Müzesi, Eski Alman Mahallesi, Botanik Bahçesi, Kutsal Haç Katedrali, Sovyetler Evi gibi yapılar da görülmeye değer.

Rusya İçin Vize Almak Gerekiyor mu?

Rusya için bordo pasaporta sahip vatandaşlarımızın vize alması gerekmektedir. Diğer pasaport çeşitleri için Rusya 30 güne kadar kalışlı seyahatlerde vize uygulamamaktadır. Rusya vize işlem süreci kolay bir süreçtir, diğer ülke vize başvuruları gibi uzun evrak listeleri ile uğraşmanıza gerek olmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan, oturma ve çalışma izni bulunan diğer ülke vatandaşları da Rusya vize işlemlerini acentemiz aracılığı ile gerçekleştirebilmektedirler. Rusya vizeleri online vize değildir, pasaportunuza vize basılmaktadır. Rusya vizesi ile Rusya’da 7 günden fazla kalacak olan vatandaşlarımızın ülkeye vardıktan sonra registration işlemleri yaptırması gerekmektedir. Rusya vize işlemleri için gerekli olan voucher acentemiz tarafından temin edilmektedir.

Rusya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Rusya vize işlemleri başvurulan vizenin tipine göre değişmektedir. Kısa dönem turistik veya ticari vize başvurularında işlem süreci 5 iş günüdür. 5. Gün sonunda vize işleminiz sona erer, pasaportunuz konsolosluktan tarafımıza gönderilir. Eğer Rusya turistik vize veya Rusya ticari vize için ekspress işlem süresini tercih ederseniz bu sonuçlanma süresi 2 iş gününe iner. İstanbul dışı şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın bu sürelere pasaportun konsolosluğa teslim edilme ve geri alınma ile ilgili kargo sürelerini de ilave etmeleri gerekmektedir. 1 yıllık çok giriş ve çıkışlı ticari vize başvuruları için davetiyenin acentemiz aracılığı ile temin edilmesi ve evraksız başvuru yapılması durumunda bu süre 30 iş günü sürmektedir. 1 yıllık Rusya ticari vize işlemlerinin uzun sürmesini nedeni devlet onaylı davetiye temin etme işleminin uzun sürmesinden kaynaklanmaktadır.

Rusya Turistik Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi

Rusya turistik vize işlemleri için çok fazla belge gerekmemektedir. Rusya turistik vizelerinde en önemli başvuru belgesi voucher adı verilen onay belgesidir. Bu belge acentemiz tarafından temin edilir. Rusya’ya seyahat etmek isteyen başvuru sahiplerinin kendilerinin hazırlaması gereken belgeler, Pasaport, 2 adet 35*45 mm ebatında biyometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı önlü arkalı fotokopisi ve Rusya’da gidilecek şehir, seyahat edilecek tarihler, Türkiye’deki iş ve ikamet bilgilerini içeren kısa bir formdur. 18 yaşın altındaki başvuru sahiplerimizden noter onaylı muvafakatname ve ayrıca Formül A doğum belgesi gerekmektedir. Bu belge Nüfus Müdürlükleri’nden alınabilmektedir. Eskiden istenmemekle beraber Covid-19 salgını süreciyle birlikte yeni başvurularda seyahatinizi kapsayan yurtdışı seyahat sağlık sigortası da talep edilmektedir.

Vize Almanın En Hızlı Yolu...